Planlæg din egen fitness-ferie - sådan gør du

Bare fordi du skal på ferie, behøver du ikke forsømme din træning og sunde livsstil! Selvom mange forbinder ferie med afslapning ved poolen, god mad og masser af drinks, så er der altså mange måder at tage på ferie på. Du kan for eksempel planlægge en aktiv fitness-ferie, hvor du kan komme ud og få brugt kroppen hver eneste dag!

Det er nemlig fedt at rejse og holde sig i gang samtidig. Du kan løbe, klatre, svømme og vandre, mens du oplever smuk natur og betagende landsbyer. Hvis du er fitnessentusiast og gerne vil på en aktiv ferie, så læs med her.

I denne artikel får du den komplette guide til, hvordan du planlægger den bedste fitness-ferie. 

Sæt dig nogle realistiske mål

Start med at planlægge din fitness-ferie hjemmefra. Hvad vil du gerne opnå på turen? Skal du være aktiv hver eneste dag? Hvad for nogle aktiviteter vil du helst lave? Skal du kaste dig ud i nogle helt nye aktiviteter, eller vil du helst holde dig til det du kender?

Når du har sat dig nogle mål og forventninger til dig selv, så er det også nemmere at finde den rette destination og overnatningsmuligheder til dit ophold.

Snak med familie eller venner

Hvis du skal afsted med venner eller familien, så sørg for at snakke om jeres forventninger til ferien sammen. Skal I alle sammen ud og være aktive, eller er det kun dig, som er interesseret i en fitness-ferie? I så fald er det en god ide, at sætte jer ned sammen og planlægge, hvordan I får ferien til at fungere, så I alle får opfyldt jeres ønsker.

Der er ikke noget værre end dårlig stemning, når man er på ferie. Derfor er en forventningsafstemning en god ide, før I begynder at pakke taskerne til fitness-ferien.

Find den rigtige rejsedestination

Hvor skal man rejse hen, når man gerne vil holde sig aktiv? Lokationen til din fitness-ferie betyder meget i forhold til, hvilke aktiviteter du kan foretage dig. Nogle rejsedestinationer har for eksempel mange naturskønne områder, hvor du kan vandre eller løbe. Andre destinationer har smukke strande og krystalklare have, hvor du kan dyrke vandsport. Der er også lande, som har masser af bjerge og klitter, som du kan bestige. Du kan eksempelvis bestille en rejse til Lanzarote, som er en vulkanø med masser af smukke nationalparker, hvor du kan vandre, bestige vulkaner og klatre i bjerge. 

Hotelovernatning med træningsmuligheder

Udover at holde sig aktiv i naturen, så kan du også holde gang i træningen hjemme på dit hotel. Over alt i verden kan du finde hoteller, hvor der tilhører både træningscentre, boldbaner og pool, hvor du kan holde dig aktiv. Når du har valgt din rejsedestination, så kig efter hoteller med gode fitnessmuligheder. 

Hvis ikke selve hotellet har træningsmuligheder, så kan du være heldig at finde et fitnesscenter, løbe- eller boldbane i nærheden.

Fitness-venlige restauranter

Fitness handler om mere end bare bevægelse. Det handler også om at spise sundt og varieret. Undersøg om din feriedestination har gode muligheder for at finde sund mad. Det kan være du kan finde en restaurant i nærområdet, hvor du med garanti kan bestille grønne og sunde retter med masser af protein, som kan holde dig i gang hele dagen. Hvis du er på en stram diæt og foretrækker at lave maden selv, så sørg for at dit hotel, hostel eller Airbnb har et køkken, som du kan bruge til at lave mad.

Tjek vejret

Rejser du til en varm destination, hvor dagene byder på +30 grader og sol? Eller skal du på bjergvandring i det nordlige og kølige Norge? Tjek grundigt op på hvad for noget vejr, som du kan forvente på din ferie. Det er nemmest at planlægge dine aktiviteter, når du ved, hvad for nogle vejrforhold, som du skal forholde dig til. 

Det er for eksempel ikke super fedt at løbe midt på eftermiddagen, hvis det er brandvarmt med høj sol. Vejret har naturligvis også noget at sige om, hvad for noget træningstøj, som du skal have med dig. Tjek vejrudsigten få dage inden at du skal afsted, så du kan pakke din kuffert med de helt rigtige sager. 

Pak tøjet til fitness-ferien

Sørg for at fylde kufferten op med yogabukser, træningsshorts, t-shirts og vandrestøvler. Til dig som elsker at løbe, så husk at pak de gode løbesko og eventuelt et par løbehandsker, hvis vejret er koldt. Hvis du er vild med vandsport, så sørg for du har en god dragt, som du kan surfe eller snorkle i. Det er en god ide at have det hele med hjemmefra, så du ikke skal bruge tid på at shoppe, når du endelig er nået din destination.

Træningssager med hjemmefra

Hvis der ikke er fitnesscenter på overnatningsstedet, så kan du lave soveværelset til dit eget lille træningsrum. Tag elastikker, små håndvægte eller en stepbænk med, så du kan få en hurtig 15-minutters træningssession ind om morgenen, før du tager ud. 

Med de rigtige fitnessredskaber, så kan du træne hvor som helst og når som helst. Du kan endda smide sagerne med i tasken og gøre en dag på stranden ekstra svedig!

Download et træningsprogram

Mangler du inspiration til, hvordan du skal holde dig i gang? Download et træningsprogram, før du tager afsted. Du kan selv tegne et træningsprogram eller bruge et, som allerede er genereret for dig. Det kan også være med til at motivere dig, at have et træningsprogram på din telefon, som du kan følge til punkt og prikke. 

Et træningsprogram kan også hjælpe dig med for eksempel at lave øvelser med din egen kropsvægt, hvis ikke du har fitnessredskaber med dig på ferie.

Forbered dig på eventuelle skavanker

Desværre følger der ofte skader og skavanker med den aktive livsstil. En forvredet ankel, knæsmerter, skrammer og rifter er noget, som man sagtens kan blive udsat for, når man er på fitness-ferie. Derfor er det en god ide først og fremmest at pakke et førstehjælps-kit, men også undersøge, om der er skadestuer og hospitaler i nærheden af dit hotel eller Airbnb. Skulle uheldet være ude, så er det bedst at have en handleplan. 

Husk også at tegne en rejseforsikring, før du tager afsted. Selvom det er sjældent, at man kommer helt galt afsted, så er det bedst at være på den sikre side. 

Husk at give plads til ro

Selvom du går op i fitnesslivet og gerne vil holde dig aktiv på ferien så husk, at det er okay at tage en pause. En fitness-ferie skal først og fremmest være sjov, og så er det altid okay at skrue lidt ned for intensiteten. Husk at du er på ferie, og der også skal være plads til afslapning. 

Hvis du er ude og rejse med andre, så skal du heller ikke drive dem til vanvid med et alt for stramt program. Giv dig selv plads og ro til at nyde en eftermiddag ved poolen, noget god mad og en lækker cocktail - du fortjener det!

Menu
Top