Sådan kommer du i gang med at løbe - 6 tips til at komme godt i gang

Har du gang på gang stået med løbeskoene i hånden, med en klar forventning, at nu skal du endelig i gang med at løbe, men du har ikke kunne komme ud ad døren? Bare rolig, du er langt fra den eneste. Der er absolut ingen tvivl om, at det kan være enormt svært at komme i gang med at løbe. Langt fra de fleste synes, at løb er en spændende aktivitet, og det er lige netop derfor, det kan være så svært at komme ordentligt i gang.

Der dog flere forskellige ting, du kan gøre for rigtigt at komme i gang med at løbe. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du kan komme ordentligt i gang med at løbe.

Start roligt ud

Noget af det vigtigste du skal huske, når du ønsker at komme ordentligt i gang med at løbe, er at du kan starte stille og roligt ud. Der er ingen grund til at overbelaste din krop, og få en dårlig oplevelse, når du er nybegynder og dermed lærer hen ad vejen.

Der er lang vej til et maraton, og ingen forventer, at du når du hele på én dag! Tag en enkelt dag ad gangen, og se, hvor meget du udvikler dig.

Brug et sportsur

Du tror det måske ikke, men et sportsur kan være med til at øge din motivation gevaldigt, når det kommer til løb. Et sportsur er ikke kun smart og flot, men indeholder også et hav af forskellige funktioner, der kan gøre det lettere for dig at tracke og holde overblik over dine løbeture. Et sportsur kan blandt andet tracke, hvor mange skridt du tager, og hvor lange dine løbeture præcist er.

Undersøg forskelligt terræn

Hvis du, ligesom mange andre, synes, at løbeture hurtigt kan blive kedelige og ensartede, kan det være en god ide at undersøge forskellige former for terræn. Dette er en god måde at skabe motivation og lyst på. Mange vælger at blive hjemme fra løbeturen, fordi de altid løber i det samme, uforandrede terræn.

Hvis du ønsker mere motivation til dine løbeture, kan du prøve at skifte terrænet og sceneriet en gang imellem. Prøv eksempelvis at løbe i en skov fremfor på et fortov i villakvarteret. Du vil garanteret blive overrasket over, hvor stor en forskel dette gør for din overordnede lyst til at tage på en løbetur!

Sæt forskellige mål

Hvis løbeturen virker meningsløs og uoverskuelig, kan det være en god ide at sætte dig et par forskellige mål. Disse mål skal være nogenlunde realistiske, så du har noget at gå efter. Dette er især et godt råd til dig, der elsker at konkurrere med dig selv.

Når du sætter dine mål, er det vigtigt, at du ikke er overilet, og lover dig selv noget, du ikke kan holde. Hvis du er for overilet med dine mål, vil du hurtigt blive skuffet og i sidste ende give op på dine løbeture. Sæt nogle realistiske og sjove mål, du gerne vil kunne gennemføre!

Invester i løbehandsker

En af de primære grunde til, at mange vælger at blive hjemme fra løbeturen, er det dårlige vejr, der ofte findes i Danmark. Det virker ikke just tiltrækkende at løbe en tur i det kolde vintervejr, når man kan blive under dynen og blot se film og drikke varm kakao.

Er du en af dem, der hurtigt får kolde fødder, når vejret også er koldt? Så skal du uden tvivl investere i et par smarte løbehandsker. Løbehandsker holder dine hænder varme på hele turen, og du vil derfor være langt mere komfortabel.

Lyt til din krop

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det altid vigtigt, at du lytter til din krop. Dette gælder uanset hvilken motionsform, du ønsker at dyrke. Motion, og især løb, skal være sjovt over overskueligt, og må aldrig føles som en lektie, der blot skal overstås.

Hvis du krop fortæller dig, at du ikke skal tage på en løbetur, er det vigtigt, at du lytter efter og bliver hjemme. Hvis du virkelig ikke kan lade vær, kan du nøjes med at løbe en mindre tur. Det er altid okay at lytte til sin krop, og blive hjemme, hvis det er dette, kroppen har behov for.

Menu
Top