Vil du gerne på en løbeferie uden at det koster en formue? Sådan gør du

Der er rigtig mange, der er så vilde med at løbe, at det ikke er nok for dem at gøre det indenfor Danmarks grænser. Det indebærer eksempelvis, at man løber maraton eller halvmaraton i andre lande, eller at man eventuelt vælger at tage på en form for løbeferie. Så hvis du er en, der løber meget, og som derfor godt kunne tænke dig at prøve at komme på en sådan løbeferie, men det måske heller ikke skal gå hen og blive den dyreste omgang, så er du kommet til den helt rigtige artikel.

For her kan du nemlig få et par tips og tricks til, hvordan du kan komme afsted på din løbeferie, uden det kommer til at koste en formue - altså et par råd til, hvor man eksempelvis kan spare nogle penge på sin rejse.

Vælg en billig destination

En ret simpel måde at spare penge på løbeferien (eller ferien generelt) er selvfølgelig ved at vælge en destination, hvor priserne generelt er en del lavere end i Danmark. Det betyder nemlig, at man formentlig skal betale ret fornuftige priser for både overnatning, mad og hvad man ellers bruger penge på sin ferie. 

Så hvis man står i en situation, hvor man rigtig gerne vil prøve at komme på en løbeferie, og man egentlig heller ikke er specielt kræsen i forhold til, hvor løbeferien skal foregå, så er det ikke nogen dum ide at gå efter en lidt billigere destination - det kan i hvert fald være med til at gøre ferien en del billigere, hvilket jo er perfekt, hvis man helst gerne rejser på budget.

Rejs uden for sæson

Hvis man har en lidt anden tilgang til løbeferien, og man altså har nogle mere specifikke præferencer til, hvor man gerne vil løbe henne på sin tur, så er der også den mulighed, at man rejser uden for sæson. Det er eksempelvis en ting, at det hele bare er en smule dyrere, hvis man rejser i sommerferien, hvor der er rigtig mange, der har fri og derfor gerne vil afsted.

Så hvis du har mulighed for at rejse på et lidt mindre hektisk tidspunkt, så kan der også være nogle penge at spare. Så skal der selvfølgelig bare være tale om en destination, hvor det rent faktisk vil være muligt at løbe i nogenlunde optimale temperatur - også selvom det er uden for sæson.

Find gode tilbud på din drømmedestination

Er man ligesom i førnævnte tip en smule kræsen i forhold til, hvor man gerne vil på sin løbeferie, men har man ikke rigtig mulighed for at rejse udenfor sæson, fordi man måske har ferie på samme tid som alle andre, så er der også en anden vej, man kan gå. Man kan nemlig sørge for at jagte nogle af de gode tilbud i god tid, inden man skal afsted. 

Det er eksempelvis muligt at finde et godt tilbud på en rejse til Toscana hos Escapeaway - og her er der altså også andre destinationer, man kan undersøge nærmere. Så hvis man sørger for at kigge tidligt i processen, så kan der altså sagtens være nogle gode tilbud at indhente, hvilket dermed vil gøre det muligt at komme på sin løbeferie til en lidt billigere pris.

Undersøg muligheden for billig overnatning

Noget andet, man kan gøre for at nedsætte prisen på løbeferien en smule, er at bruge lidt ekstra tid på at kigge på overnatning. Overnatning er nemlig typisk noget af det, som kan være med til at afgøre, hvor dyr ferien bliver, da der nemlig er stor forskel på priserne. Det vil eksempelvis blive en ret dyr pris, hvis man vælger at bo på hotel hele turen - og en lidt anden pris, hvis man eksempelvis skal bo på vandrehjem eller hostel. 

Så hvis man eksempelvis ved, at man sagtens kan have en rigtig god ferie, selvom man sover på hostel, vandrehjem eller i en Airbnb lejlighed på hele turen, så kan der altså være en del penge at spare ved at vælge nogle af disse løsninger. Og hvis man alligevel vil bruge det meste af tiden på at løbe og være udenfor, så er det måske heller ikke super vigtigt, hvor man bor, og derfor kan man også lige så godt vælge en af de billigere løsninger.

Madpakker fremfor restauranter

Når man er på ferie, så er det for mange en ting, at man spiser mange af sine måltider på restauranter, cafeer og den slags, men der er måske også noget, man kan genoverveje på sin løbeferie. Først og fremmest kræver det nogle gange en helt bestemt kost, når man skal løbe meget - særligt hvis det også er formålet med ferien - og derfor kan madpakkeløsningen faktisk give rigtig god mening på netop en løbeferie.

Så man kan eventuelt lave en aftale med sig selv om, at man måske gerne må bruge penge på at spise på restaurant om aftenen efter en lang dag med løb, men at dagens andre måltider bliver madpakker, som man selv køber ind til og laver. Det er både den billigste og mest praktiske løsning, når man er på en løbeferie.

Tag en ven med

Det sidste bud på noget, der kan gøre løbeferien billigere (og hyggeligere), er selvfølgelig at tage en god ven eller et familiemedlem med. Både omkostninger som overnatning, transport og mad kan nemlig gøres billigere, hvis man har en, man rejser med. Så kan man nemlig køre sammen, overnatte på samme værelse og dele den mad, man har købt ind til madpakker.

Og så er der selvfølgelig den ekstra fordel, at de fleste også synes, at det er lidt hyggeligere at rejse sammen med nogen end alene. Så hvis man eventuelt kender en anden person, som er rigtig glad for at løbe, og som man måske endda løber meget med i sin hverdag, så er det da oplagt at spørge denne person.

Menu
Top